Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimak śmietankowy"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 808
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1657
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6189
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8969
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 808
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1657
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6189
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8969
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając mąkę. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszaj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto wyrównaj (biszkopt powinien być cienki). Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 15 min.
Biszkopt wyłóż na wilgotną ściereczkę, zdejmij papier. Z jednej strony zawiń jeden raz, z drugiej zroluj (by ciasto wyglądało jak ślimak). Ostudź.
Śmietanę ubij z zagęstnikiem i cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wymieszaj. Truskawki rozmroź, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Schłodź.
Masę rozsmaruj na biszkopcie, zwiń, formując ślimaczka. Schłodź (różki i oczka zrób z czekolady).
<strong>Przepis przysłał Mateusz Rosadziński z Poznania.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie