Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimak śmietankowy"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 268
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 140
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 184
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4523
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 150
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1127
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 268
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 140
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 184
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4523
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 150
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1127
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając mąkę. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszaj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto wyrównaj (biszkopt powinien być cienki). Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 15 min.
Biszkopt wyłóż na wilgotną ściereczkę, zdejmij papier. Z jednej strony zawiń jeden raz, z drugiej zroluj (by ciasto wyglądało jak ślimak). Ostudź.
Śmietanę ubij z zagęstnikiem i cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wymieszaj. Truskawki rozmroź, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Schłodź.
Masę rozsmaruj na biszkopcie, zwiń, formując ślimaczka. Schłodź (różki i oczka zrób z czekolady).
<strong>Przepis przysłał Mateusz Rosadziński z Poznania.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie