Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimak śmietankowy"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 113
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22662
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 113
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22662
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 136
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając mąkę. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszaj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto wyrównaj (biszkopt powinien być cienki). Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 15 min.
Biszkopt wyłóż na wilgotną ściereczkę, zdejmij papier. Z jednej strony zawiń jeden raz, z drugiej zroluj (by ciasto wyglądało jak ślimak). Ostudź.
Śmietanę ubij z zagęstnikiem i cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wymieszaj. Truskawki rozmroź, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Schłodź.
Masę rozsmaruj na biszkopcie, zwiń, formując ślimaczka. Schłodź (różki i oczka zrób z czekolady).
<strong>Przepis przysłał Mateusz Rosadziński z Poznania.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie