Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 17
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 11
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 84
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 161
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 238
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 17
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 11
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 84
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 161
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 238
Składniki
Truskawki opłukać, osączyć, odszypułkować. Podzielić na połówki, zasypać 2 łyżkami cukru, odłożyć na kilka minut. Uprażyć bez tłuszczu na patelni płatki migdałów.
Mleko zagotować z resztą cukru, cukrem waniliowym, otartą skórką z cytryny oraz szczyptą soli. Zdjąć z ognia, wsypać grysik, odstawić na 5 minut, często mieszając. Podprowadzić żółtkiem rozprowadzonym odrobiną wody, połączyć z ubitą z białek pianą. Truskawki umieścić w szklanym naczyniu, przykryć pianką, posypać migdałami.