Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 334
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 87
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 334
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 87
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Składniki
Truskawki opłukać, osączyć, odszypułkować. Podzielić na połówki, zasypać 2 łyżkami cukru, odłożyć na kilka minut. Uprażyć bez tłuszczu na patelni płatki migdałów.
Mleko zagotować z resztą cukru, cukrem waniliowym, otartą skórką z cytryny oraz szczyptą soli. Zdjąć z ognia, wsypać grysik, odstawić na 5 minut, często mieszając. Podprowadzić żółtkiem rozprowadzonym odrobiną wody, połączyć z ubitą z białek pianą. Truskawki umieścić w szklanym naczyniu, przykryć pianką, posypać migdałami.