Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet marchewkowy"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1355
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1355
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz i ugotuj na miękko. Ostudź, zmiel lub rozgnieć, aby powstała gładka masa.
Do marchewki dodaj żółtka, szczyptę soli, cukier puder oraz serek waniliowy. Połącz z ubitymi na sztywno białkami.
Małe foremki (lub jedną dużą) posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wlej masę. Piecz ok. 45 min w temp. 170°C.
<strong>Anna Złotkowska z Wrocławia</strong>
Porcje 3 Przygot. 70 min Cena 1,50 zł Kalorie 267 kcalŹródło: Takie jest życie