Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z kruszonką z Pomorza"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem, masło posiekaj z mąką. Dodaj żółtka, śmietanę, posiekaj, by powstała grubsza kruszonka (ciasto można wyrobić za pomocą malaksera lub blenderem). 2/3 ciasta wysyp na wyłożoną papierem blaszkę (22x33 cm), lekko przyklep ręką. Blaszkę i resztę ciasta wstaw do lodówki.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Wyłóż na spód, równomiernie posyp resztą ciasta. Piecz ok. 50 min w temp. 180oC.Źródło: Świat kobiety