Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28022
Dodano: 08.01.2008
Odsłon: 12
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem, masło posiekaj z mąką. Dodaj żółtka, śmietanę, posiekaj, by powstała grubsza kruszonka (ciasto można wyrobić za pomocą malaksera lub blenderem). 2/3 ciasta wysyp na wyłożoną papierem blaszkę (22x33 cm), lekko przyklep ręką. Blaszkę i resztę ciasta wstaw do lodówki.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Wyłóż na spód, równomiernie posyp resztą ciasta. Piecz ok. 50 min w temp. 180oC.
Źródło: Świat kobiety
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)