Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i pięknie wyrasta.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4862
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20785
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2502
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4862
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20785
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2502
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej i mleko. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Gotowe ciasto podziel na pół do jednej części dodaj 2 łyżki mąki , a do drugiej 2 łyżki kakao. Wymieszaj do połączenia składników .
Formę silikonową na babkę z kominem posmaruj cienko olejem i wlewaj porcjami ciasto na przemian jasne i ciemne aż do wykorzystania ciasta.
Piekarnik nagrzej do 180 st i wstaw babkę , piecz około 40 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną i polej upieczoną i wystudzoną babkę . Babkę można również upiec w keksówce nie tylko na święta . Smacznego .