Desery Przepis na:
Szybki sernik krówkowy

Składniki
- jogurt naturalny np. Włoszczowa 400 gram, 2 opakowania
- cukierki krówki, 400 gram
- biszkopty okrągłe, 1 opakowanie
- żelatyna, 3 łyżki
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Na dnie średniej tortownicy (wyłożonej folia aluminiową) układamy biszkopty jeden koło drugiego.
-
W rondlu rozpuszczamy pokruszone krówki - 150 gram, dodając pół szklanki wody. gdy masa się zagotuje dodajemy 3 łyżki żelatyny i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia.
-
Wystudzoną masę miksujemy razem z jogurtami i dodajemy 100 gram krówek pokrojonych w kostkę. wylewamy do przygotowanej tortownicy ładnie wyrównując wierzch.
-
W rondelku rozpuszczamy pozostałe 150 gram krówek i jak masa przestygnie robimy z niej esy floresy na powstałym serniku. Gotowe ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
-
Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (4)

wioleta333 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
przepis super ......0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agus140188 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis bardzo ciekawy na 5:) w najbliższym czasie postaram się go wypróbować:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewelkao 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Sernik jest tak dobry ze jak pójdę po aparat to po powrocie nie mam już czemu robić zdjęcia ale następnym razem się postaram0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
mmm...brzmi smacznie :-) szkoda tylko, że nie zamieściłaś zdjęcia ...0 Kto głosował? | Odpowiedz