Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gruszki są najsmaczniejsze;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5440
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 950
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5090
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5440
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 950
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5090
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki umyj, obierz. Przekrój na pół. Usuń środki z pestkami. Wypukłą strone gęsto ponacinaj. W miejsca po gniazdach włóż maliny. Z mąki, soli, cukru, żółtek oraz śmietany zagnieć kruche ciasto. Schłodzaj 30 minut. Następnie rozwałkuj je na cienki placek. Wylep nim formę do tarty. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Na podpieczony spód wylej masę smietanową. Ułóż gruszki formując rozetę. Piecz jeszcze 30-40 minut w 180 stopniach. Wystudź i podawaj.