Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gruszki są najsmaczniejsze;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1169
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4825
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1472
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1169
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4825
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1472
Składniki
Śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki umyj, obierz. Przekrój na pół. Usuń środki z pestkami. Wypukłą strone gęsto ponacinaj. W miejsca po gniazdach włóż maliny. Z mąki, soli, cukru, żółtek oraz śmietany zagnieć kruche ciasto. Schłodzaj 30 minut. Następnie rozwałkuj je na cienki placek. Wylep nim formę do tarty. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Na podpieczony spód wylej masę smietanową. Ułóż gruszki formując rozetę. Piecz jeszcze 30-40 minut w 180 stopniach. Wystudź i podawaj.