Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z migdałami w musie truskawkowym"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1148
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 122
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 440
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1148
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 122
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 440
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń folią, wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do tartaletek natłuść, wylep ciastem, spody nakłuj. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź, wyjmij z foremek.
Krem: żelatynę namocz i rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Serek wymieszaj z cukrem pudrem i ciepłą żelatyną. Kremem napełnij babeczki. Ułóż pokrojone na plasterki truskawki. Kilka truskawek zmiksuj z cukrem pudrem. Polej babeczki, posyp prażonymi migdałami. Schłodź.
Czas przygotowania: 40 min ilość porcji, 10 cena za porcję 1,0 złŹródło: Chwila dla Ciebie