Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z migdałami w musie truskawkowym"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń folią, wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do tartaletek natłuść, wylep ciastem, spody nakłuj. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź, wyjmij z foremek.
Krem: żelatynę namocz i rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Serek wymieszaj z cukrem pudrem i ciepłą żelatyną. Kremem napełnij babeczki. Ułóż pokrojone na plasterki truskawki. Kilka truskawek zmiksuj z cukrem pudrem. Polej babeczki, posyp prażonymi migdałami. Schłodź.
Czas przygotowania: 40 min ilość porcji, 10 cena za porcję 1,0 złŹródło: Chwila dla Ciebie