Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z migdałami w musie truskawkowym"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń folią, wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do tartaletek natłuść, wylep ciastem, spody nakłuj. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź, wyjmij z foremek.
Krem: żelatynę namocz i rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Serek wymieszaj z cukrem pudrem i ciepłą żelatyną. Kremem napełnij babeczki. Ułóż pokrojone na plasterki truskawki. Kilka truskawek zmiksuj z cukrem pudrem. Polej babeczki, posyp prażonymi migdałami. Schłodź.
Czas przygotowania: 40 min ilość porcji, 10 cena za porcję 1,0 złŹródło: Chwila dla Ciebie