Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, ale pasujące na wiele okazji.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1295
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1295
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Żelatynę rozrobić w 4 łyżkach zagotowanej, gorącej wodzie.
Śmietanę kremówkę (ja używam tej z piątnicy 36%, bo jest gęsta) ubić z cukrem pudrem na puszysty krem.
Nadal ubijając śmietanę dodać adwokat - trafiłam na dosyć gęsty i polecam patrzeć na to kiedy się kupuje - oraz żelatynę. W tym momencie żelatyna powinna być już tylko lekko letnia.
Brzoskwinie odsączyć, uzyskanym syropem nawilżyć biszkoptowe blaty.
Połową kremu - może być odrobinę więcej - wysmarować pierwszy blat. Przykryć i posmarować drugi blat pozostałym kremem. Udekorować pokrojonymi brzoskwiniami i ziarnami kawy.
Dać na trochę do lodówki - ja robię to ciasto dzień wcześniej, żeby mogło się dobrze "przegryźć" ;) )
Smacznego :)