Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto z dziecinstwa ktore robila moja mama!!!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1470
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 546
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1470
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 546
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach ,wlewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke.Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy przestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane ,dokladnie mieszamy.Dodajemy pokrojone w drobna kostke 2galaretki i owoce ,po wymieszaniu calosc przelewamy do sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki ,nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy ,wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere kroimy w zgrabne porcje.Doskonale smakuje z bita smietana. SMACZNEGO!