Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto z dziecinstwa ktore robila moja mama!!!
Witajcie mam do was pytanie czy lubicie skóry wieprzowe ? Ja uwielbiam a to z...
Odsłon: 5687
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 904
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 87
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 904
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 87
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach ,wlewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke.Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy przestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane ,dokladnie mieszamy.Dodajemy pokrojone w drobna kostke 2galaretki i owoce ,po wymieszaniu calosc przelewamy do sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki ,nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy ,wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere kroimy w zgrabne porcje.Doskonale smakuje z bita smietana. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Desery
Ciasto rabarbarowe z truskawkami
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 32
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Rabarbar jest popularnym składnikiem wiosennym, a przygotowanie tarty z jego...
Odsłon: 34