Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto z dziecinstwa ktore robila moja mama!!!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10344
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10344
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach ,wlewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke.Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy przestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane ,dokladnie mieszamy.Dodajemy pokrojone w drobna kostke 2galaretki i owoce ,po wymieszaniu calosc przelewamy do sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki ,nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy ,wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere kroimy w zgrabne porcje.Doskonale smakuje z bita smietana. SMACZNEGO!