Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik truskawkowy bez pieczenia"
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 359
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 78
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 84
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 517
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 103
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 359
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 78
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 84
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 517
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 103
Składniki
55 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 12-14 porcji
Orzechy mielę, płatki i wafel drobno kruszę. Czekoladę z rumem rozpuszczam w kąpieli wodnej, dodaję miękkie masło, mieszam. Tortownicę wykładam folią spożywczą.
Roztopioną czekoladę łączę z orzechami, płatkami i waflem. Wykładam tą masą dno tortownicy, dociskam. Wstawiam do lodówki.
Krem: galaretkę rozpuszczam w 1/2 szkl. gorącej wody. Trus kawki myję, usuwam szypułki, osuszam. Część truskawek kroję na pół, wykładam nimi boki tortownicy, resztę, w całości, układam na spodzie.
Zimną kremówkę ubijam, dodaję cukier puder i wystudzoną galaretkę. Wykładam na truskawki i wstawiam do lodówki.
Czekoladę rozpuszczam i łączę z masłem. Polewam wierzch torcika, dekoruję melisą.
Do zrobienia czekoladowych dekoracji używam rożka skręconego z pergaminu. Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie