Do góry

Desery Przepis na:

Tort gruszkowy z biszkoptami

Tort gruszkowy z biszkoptami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Tort gruszkowy z biszkoptami"

Składniki

  • opakowanie długich biszkoptów
  • 4 gruszki
  • sok z jednej cytryny
  • 600 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania zagęszczacza do śmietany typu śmietan-fix
  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 2 łyżki żurawiny kandyzowanej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tort gruszkowy z biszkoptami

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1,30 zł

  2. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych gotujemy krótko, by pozostały jędrne, w wodzie z sokiem z cytryny. Połowę kroimy w kostkę, resztę zostawiamy do dekoracji.

  3. Boki tortownicy wykładamy biszkoptami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy.

  4. Śmietankę ubijamy mikserem z cukrem pudrem wymieszanym z zagęszczaczem. Na koniec mieszamy z chłodną czekoladą i pokrojonymi w kostkę gruszkami. Masę przekładamy do tortownicy. Powierzchnię wyrównujemy.

  5. Na kilka godzin wstawiamy do lodówki, a potem dekorujemy odłożonymi, pokrojonymi w ósemki gruszkami i żurawiną.

  6. Wartość odżywcza 1 porcji 279 kcal Białko 6,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 63 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń