Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort gruszkowy z biszkoptami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15896
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15896
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1,30 zł
Obrane gruszki bez gniazd nasiennych gotujemy krótko, by pozostały jędrne, w wodzie z sokiem z cytryny. Połowę kroimy w kostkę, resztę zostawiamy do dekoracji.
Boki tortownicy wykładamy biszkoptami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy.
Śmietankę ubijamy mikserem z cukrem pudrem wymieszanym z zagęszczaczem. Na koniec mieszamy z chłodną czekoladą i pokrojonymi w kostkę gruszkami. Masę przekładamy do tortownicy. Powierzchnię wyrównujemy.
Na kilka godzin wstawiamy do lodówki, a potem dekorujemy odłożonymi, pokrojonymi w ósemki gruszkami i żurawiną.
Wartość odżywcza 1 porcji 279 kcal Białko 6,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 63 gŹródło: Rewia