Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort pomarańczowy"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22371
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14098
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4385
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43383
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 543
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 482
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22371
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14098
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4385
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43383
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 543
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 482
Składniki
Czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 1,40 zł
Krok pierwszy:
jajek rozbij, oddzielając żółtka od białek. Białka ubijaj z 15 dag cukru do uzyskania sztywnej piany. Dodaj żółtka, lekko zmiksuj. Mąkę przesiej do miski, delikatnie połącz z masą jajeczną.
Krok drugi :
Na koniec wsyp 2 łyżki kakao, wymieszaj. Cia sto przełóż do wyłożo nej pergaminem torto wnicy. Piecz ok. 45 min w 160 st. W tym czasie zmiksuj twaróg z ser kiem mascarpone oraz 8 dag cukru.
Krok trzeci:
W osobnej misce utrzyj 4 ugotowane żółtka z sokiem i skórką otartą z 1 sparzonej poma rańczy. Dodaj 6 dag cukru oraz 15 dag pokrojonego na kawałki masła. Całość zmiksuj na gładki krem.
Krok czwarty:
Biszkopt przekrój na 3 części. Pomarańczę i grejpfrut obierz, usuń błonki. Mandarynki osącz. Na blacie roz smaruj 2/3 kremu po marańczowego. Wyłóż część owoców, przykryj drugim blatem.
Krok piąty:
Na drugim blacie połóż 2/3 kremu twarogowego i kolejną część owo ców. Przykryj ostatnim blatem, posmaruj resz tą kremu pomarańczowego. Tort ozdób pozo- stałymi owocami oraz kremem twarogowym.Źródło: Świat kobiety