Do góry

Desery Przepis na:

Truskawki z bitą śmietaną i serkiem mascarpone. Mini deser na każdą okazje

Truskawki z bitą śmietaną i serkiem mascarpone. Mini deser na każdą okazje

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 1737

Dodano:

Odsłon: 1661

Szukasz prostego pomysłu na deser, ten jest idealny. Fantastyczny mini deser na każdą okazje. Bardzo atrakcyjnie wyglądający i wyjątkowo smaczny. Ze stołu znika równie szybko jak się go przygotowuje. Również dużą zaleta tego deseru jest to, ze nie potrzebujesz dodatkowych naczyń aby go w nich podać, mniej kłopotu, mniej zmywania. Idealny deser na piknik, lub grilla.

Składniki

  • OKOŁO 14 WIĘKSZYCH TRUSKAWEK
  • 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 100 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 %
  • 150 G SERKA MASCARPONE
  • 1 ŁYŻECZKA EKSTRAKTU WANILIOWEGO LUB CUKRU Z WANILIOWEGO
  • DO OZDOBY:
  • PISTACJE LISTKI MIĘTY BORÓWKI
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Truskawki z bitą śmietaną i serkiem mascarpone. Mini deser na każdą okazje

Przygotowanie

  1. ZROBIĆ MASĘ SERNIKOWĄ

    DO MISKI WLAĆ ŚMIETANĘ I LEKKO UBIĆ, TRZEPACZKĄ LUB MIKSEREM. NASTĘPNIE DO ŚMIETANY DODAĆ SEREK,CUKIER I EKSTRAKT WANILIOWY.

    CAŁOŚĆ UBIĆ NA SZTYWNA MASĘ. GOTOWĄ SERNIKOWĄ MASĘ PRZEŁOŻYĆ DO RĘKAWA CUKIERNICZEGO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI. MOŻNA UŻYĆ TYLKI W KSZTAŁCIE GWIAZDKI.

  2. TRUSKAWKI UMYĆ, OSUSZYĆ I ODCIĄĆ SZYPUŁKI. NASTĘPNIE OSTRYM NOŻEM PONACINAĆ TRUSKAWKI, OD GÓRY, NA KRZYŻ. NACINAMY JE JAK NAJGŁĘBIEJ, ALE NIE DO SAMEGO KOŃCA.

    TAK PRZYGOTOWANE TRUSKAWKI UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU I W NACIĘCIA WYCISNĄĆ MASĘ SERNIKOWA. OZDOBIĆ Z WIERZCHU PISTACJAMI, MIĘTĄ I BORÓWKAMI.

    PODAWAĆ SCHŁODZONE.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń