Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowiec z cytrynową nutką"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 813
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15272
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 813
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15272
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką, proszkiem i mielonymi migdałami.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, rozetnij na 2 placki.
Truskawki umyj. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Ubij 2 szkl. śmietany z 2/3 cukru pudru, zagęstnikiem i skórką cytrynową, połącz z żelatyną.
Na spodnim placku ustaw pionowo truskawki. Przykryj kremem i drugim biszkoptem. Ubij resztę śmietany i cukru pudru. Posmaruj tort i zrób dekoracyjne rozety. Boki ciasta obsyp płatkami. Ozdób. Schłodź.Źródło: Naj