Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowiec z cytrynową nutką"
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką, proszkiem i mielonymi migdałami.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, rozetnij na 2 placki.
Truskawki umyj. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Ubij 2 szkl. śmietany z 2/3 cukru pudru, zagęstnikiem i skórką cytrynową, połącz z żelatyną.
Na spodnim placku ustaw pionowo truskawki. Przykryj kremem i drugim biszkoptem. Ubij resztę śmietany i cukru pudru. Posmaruj tort i zrób dekoracyjne rozety. Boki ciasta obsyp płatkami. Ozdób. Schłodź.Źródło: Naj
Warstwowiec jogurtowy to bardzo smaczne, orzeźwiające i lekkie ciasto na zimn...
Odsłon: 3848
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7825
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2116
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30007
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5036
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7825
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2116
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30007
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5036
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką, proszkiem i mielonymi migdałami.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, rozetnij na 2 placki.
Truskawki umyj. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Ubij 2 szkl. śmietany z 2/3 cukru pudru, zagęstnikiem i skórką cytrynową, połącz z żelatyną.
Na spodnim placku ustaw pionowo truskawki. Przykryj kremem i drugim biszkoptem. Ubij resztę śmietany i cukru pudru. Posmaruj tort i zrób dekoracyjne rozety. Boki ciasta obsyp płatkami. Ozdób. Schłodź.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 117
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 360