Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowiec z cytrynową nutką"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 468
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 468
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką, proszkiem i mielonymi migdałami.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, rozetnij na 2 placki.
Truskawki umyj. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Ubij 2 szkl. śmietany z 2/3 cukru pudru, zagęstnikiem i skórką cytrynową, połącz z żelatyną.
Na spodnim placku ustaw pionowo truskawki. Przykryj kremem i drugim biszkoptem. Ubij resztę śmietany i cukru pudru. Posmaruj tort i zrób dekoracyjne rozety. Boki ciasta obsyp płatkami. Ozdób. Schłodź.Źródło: Naj