Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowiec z cytrynową nutką"
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 353
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 132
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 238
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2398
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 353
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 132
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 238
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2398
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką, proszkiem i mielonymi migdałami.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, rozetnij na 2 placki.
Truskawki umyj. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Ubij 2 szkl. śmietany z 2/3 cukru pudru, zagęstnikiem i skórką cytrynową, połącz z żelatyną.
Na spodnim placku ustaw pionowo truskawki. Przykryj kremem i drugim biszkoptem. Ubij resztę śmietany i cukru pudru. Posmaruj tort i zrób dekoracyjne rozety. Boki ciasta obsyp płatkami. Ozdób. Schłodź.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 5
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 807