Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowiec z cytrynową nutką"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką, proszkiem i mielonymi migdałami.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, rozetnij na 2 placki.
Truskawki umyj. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Ubij 2 szkl. śmietany z 2/3 cukru pudru, zagęstnikiem i skórką cytrynową, połącz z żelatyną.
Na spodnim placku ustaw pionowo truskawki. Przykryj kremem i drugim biszkoptem. Ubij resztę śmietany i cukru pudru. Posmaruj tort i zrób dekoracyjne rozety. Boki ciasta obsyp płatkami. Ozdób. Schłodź.Źródło: Naj