Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijańce z jabłkiem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458304
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1613
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458304
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1613
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Składniki
Drożdże rozpuść w letnim mleku z cukrem. Dodaj do miski z połączoną resztą składników. Zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i pokrój na prostokąty. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój np. w kosteczkę. Każdy prostokąt ciasta posyp na środku cukrem, ułóż porcję jabłka i ponownie posyp cukrem, cynamonem i zwiń.
Ułóż miejscem łączenia ciasta do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując odstępy (bułeczki będą rosły). Nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Rozgrzej piekarnik do 180oC. Bułeczki możesz posmarować z wierzchu mlekiem lub roztrzepanym jajkiem.
Piecz ok. 30 min do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety