Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijańce z jabłkiem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5948
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1026
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 451
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5948
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1026
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 451
Składniki
Drożdże rozpuść w letnim mleku z cukrem. Dodaj do miski z połączoną resztą składników. Zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i pokrój na prostokąty. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój np. w kosteczkę. Każdy prostokąt ciasta posyp na środku cukrem, ułóż porcję jabłka i ponownie posyp cukrem, cynamonem i zwiń.
Ułóż miejscem łączenia ciasta do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując odstępy (bułeczki będą rosły). Nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Rozgrzej piekarnik do 180oC. Bułeczki możesz posmarować z wierzchu mlekiem lub roztrzepanym jajkiem.
Piecz ok. 30 min do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety