Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijańce z jabłkiem"
Sezon ogórkowy w pełni, więc mam dla was kolejny przepis na ogórki do słoika....
Odsłon: 7372
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 18
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 52
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 18
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 52
Składniki
Drożdże rozpuść w letnim mleku z cukrem. Dodaj do miski z połączoną resztą składników. Zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i pokrój na prostokąty. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój np. w kosteczkę. Każdy prostokąt ciasta posyp na środku cukrem, ułóż porcję jabłka i ponownie posyp cukrem, cynamonem i zwiń.
Ułóż miejscem łączenia ciasta do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując odstępy (bułeczki będą rosły). Nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Rozgrzej piekarnik do 180oC. Bułeczki możesz posmarować z wierzchu mlekiem lub roztrzepanym jajkiem.
Piecz ok. 30 min do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 52
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 165