Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijańce z jabłkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11565
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11565
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Drożdże rozpuść w letnim mleku z cukrem. Dodaj do miski z połączoną resztą składników. Zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i pokrój na prostokąty. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój np. w kosteczkę. Każdy prostokąt ciasta posyp na środku cukrem, ułóż porcję jabłka i ponownie posyp cukrem, cynamonem i zwiń.
Ułóż miejscem łączenia ciasta do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując odstępy (bułeczki będą rosły). Nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Rozgrzej piekarnik do 180oC. Bułeczki możesz posmarować z wierzchu mlekiem lub roztrzepanym jajkiem.
Piecz ok. 30 min do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety