Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona sałatka z grillowanym żółtym serem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść. Strączki pokrój na kawałki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 15 minut. Odcedź, włóż do zimnej wody.
Po 2–3 minutach wyjmij i osusz. Wszystkie sałaty umyj, wytrzyj. Większe listki porwij na kawałeczki. Ułóż na talerzach.
Na sałacie rozłóż fasolkę i połówki pomidorków. Oprósz solą i pieprzem. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i musztardą. Dolej oliwę. Ubij trzepaczką.
Żółty ser pokrój w grubą kostkę. Kawałki sera połóż na aluminiowych tackach do grillowania posmarowanych wcześniej olejem. Tacki postaw na rozgrzanym ruszcie. Piecz, aż ser ładnie się zrumieni. Kawałeczki grillowanego sera ułóż na warzywach.Źródło: Naj