Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona sałatka z grillowanym żółtym serem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść. Strączki pokrój na kawałki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 15 minut. Odcedź, włóż do zimnej wody.
Po 2–3 minutach wyjmij i osusz. Wszystkie sałaty umyj, wytrzyj. Większe listki porwij na kawałeczki. Ułóż na talerzach.
Na sałacie rozłóż fasolkę i połówki pomidorków. Oprósz solą i pieprzem. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i musztardą. Dolej oliwę. Ubij trzepaczką.
Żółty ser pokrój w grubą kostkę. Kawałki sera połóż na aluminiowych tackach do grillowania posmarowanych wcześniej olejem. Tacki postaw na rozgrzanym ruszcie. Piecz, aż ser ładnie się zrumieni. Kawałeczki grillowanego sera ułóż na warzywach.Źródło: Naj