Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Warzywa oczyść, włóż do garnka. Dodaj umyte ryby, zalej litrem wody. Ugotuj na niewielkim ogniu wywar (najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała).
Gdy ryby będą miękkie, ale nie rozgotowane, wyjmij je. Wywar przecedź przez sito o gęstych oczkach. Śliwki namocz w letniej wodzie. Z pstrągów usuń ości, rozdrobnij.
Włóż do wywaru razem z odcedzonymi śliwkami. Zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Posyp natką.
Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie