Do góry

Desery Przepis na:

Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami

Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyść, włóż do garnka. Dodaj umyte ryby, zalej litrem wody. Ugotuj na niewielkim ogniu wywar (najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała).

  2. Gdy ryby będą miękkie, ale nie rozgotowane, wyjmij je. Wywar przecedź przez sito o gęstych oczkach. Śliwki namocz w letniej wodzie. Z pstrągów usuń ości, rozdrobnij.

  3. Włóż do wywaru razem z odcedzonymi śliwkami. Zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Posyp natką.

  4. Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń