Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami"
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Składniki
Warzywa oczyść, włóż do garnka. Dodaj umyte ryby, zalej litrem wody. Ugotuj na niewielkim ogniu wywar (najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała).
Gdy ryby będą miękkie, ale nie rozgotowane, wyjmij je. Wywar przecedź przez sito o gęstych oczkach. Śliwki namocz w letniej wodzie. Z pstrągów usuń ości, rozdrobnij.
Włóż do wywaru razem z odcedzonymi śliwkami. Zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Posyp natką.
Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie