Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1645
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 931
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1645
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 931
Składniki
Rozpuść drożdże i odstaw na 10 minut. W misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i wlej drożdże. Wyrób ciasto bardzo dobrze. Odstaw na 10 minut. Włóż ciasto do miski, polej oliwą i wyrób. Podziel na porcje i uformuj w kule.
Przykryj folią i odstaw na 50 minut.Nagrzej piekarnik do 230 st. Celsjusza. Ciasto wałkuj, i posyp je mąką. Uformuj ciasto w placki. Piecz 15 minut.