Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Składniki
Rozpuść drożdże i odstaw na 10 minut. W misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i wlej drożdże. Wyrób ciasto bardzo dobrze. Odstaw na 10 minut. Włóż ciasto do miski, polej oliwą i wyrób. Podziel na porcje i uformuj w kule.
Przykryj folią i odstaw na 50 minut.Nagrzej piekarnik do 230 st. Celsjusza. Ciasto wałkuj, i posyp je mąką. Uformuj ciasto w placki. Piecz 15 minut.