Do góry

Dodatki Przepis na:

Dressing musztardowo-pomarańczowy

Dressing musztardowo-pomarańczowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 737

Po wielu próbach powstał dressing idealny. Po 1 bez żadnych, dziwnych, sztucznych rzeczy. Po 2 : po prostu najlepszy. Nie tylko do surówki, ale z powodzeniem można go użyć no w kanapkach w kurczakiem. Do dressingów i dań na surowo używam oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, "swojskiego". Aromat jaki daje,jest absolutnie nieporównywalny z olejem rzepakowym rafinowanym dostępnym w sklepach. Polecam!

Składniki

  • 50 ml oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka rozpuszczonego miodu
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól , pieprz grubo zmielony
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dressing musztardowo-pomarańczowy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucam do słoiczka, zakręcam i wytrząsam aż do połączenia składników.

    Polewam sałatkę lub podaję jako dressing do kanapek.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń