Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, sprawdzony przepis, który uzyskałem od Teściowej Marysi. Doskonały dodatek do schabowego, mielonego itp. Moja rodzina uwielbia zasmażaną kapustę na zimno do chleba z masłem. Polecam !
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34668
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3942
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34668
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3942
Składniki
Kapustę pokroić w średnią kostkę, obgotować ( młodej nie trzeba obgotowywać ). Włożyć na usmażoną słoninę ( można użyć oleju zamiast słoniny )., trochę posolić, wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać obficie pieprzem ziołowym.
Przykryć i na wolnym ogniu dusić mieszając, przez ok. 5 minut (kapusta puści sok).
Posypać 2 łyżkami mąki, wymieszać i dusić dalej 3 do 5 minut.
Włożyć koncentrat lub świeże pokrojone pomidory, dusić dalej, dosolić i dodać pieprzu ziołowego do smaku.
Dodać posiekany koperek, sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka.
Najlepiej smakuje z kotletem mielonym i młodymi ziemniakami.Polecam również spróbować nietypowo, tzn. na zimno, z chlebem posmarowanym masłem.