Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, sprawdzony przepis, który uzyskałem od Teściowej Marysi. Doskonały dodatek do schabowego, mielonego itp. Moja rodzina uwielbia zasmażaną kapustę na zimno do chleba z masłem. Polecam !
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3016
Polecam.
Odsłon: 1791
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3016
Polecam.
Odsłon: 1791
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Kapustę pokroić w średnią kostkę, obgotować ( młodej nie trzeba obgotowywać ). Włożyć na usmażoną słoninę ( można użyć oleju zamiast słoniny )., trochę posolić, wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać obficie pieprzem ziołowym.
Przykryć i na wolnym ogniu dusić mieszając, przez ok. 5 minut (kapusta puści sok).
Posypać 2 łyżkami mąki, wymieszać i dusić dalej 3 do 5 minut.
Włożyć koncentrat lub świeże pokrojone pomidory, dusić dalej, dosolić i dodać pieprzu ziołowego do smaku.
Dodać posiekany koperek, sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka.
Najlepiej smakuje z kotletem mielonym i młodymi ziemniakami.Polecam również spróbować nietypowo, tzn. na zimno, z chlebem posmarowanym masłem.