Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, sprawdzony przepis, który uzyskałem od Teściowej Marysi. Doskonały dodatek do schabowego, mielonego itp. Moja rodzina uwielbia zasmażaną kapustę na zimno do chleba z masłem. Polecam !
Kapustę pokroić w średnią kostkę, obgotować ( młodej nie trzeba obgotowywać ). Włożyć na usmażoną słoninę ( można użyć oleju zamiast słoniny )., trochę posolić, wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać obficie pieprzem ziołowym.
Przykryć i na wolnym ogniu dusić mieszając, przez ok. 5 minut (kapusta puści sok).
Posypać 2 łyżkami mąki, wymieszać i dusić dalej 3 do 5 minut.
Włożyć koncentrat lub świeże pokrojone pomidory, dusić dalej, dosolić i dodać pieprzu ziołowego do smaku.
Dodać posiekany koperek, sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka.
Najlepiej smakuje z kotletem mielonym i młodymi ziemniakami.Polecam również spróbować nietypowo, tzn. na zimno, z chlebem posmarowanym masłem.
Delikatna, soczysta, podkręcona kminkiem oraz słoninką młoda biała kapusta -...
Odsłon: 49417
Przepis dnia
Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami
Odsłon: 109618
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 78
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 295
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6189
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 78
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 295
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6189
Składniki
Kapustę pokroić w średnią kostkę, obgotować ( młodej nie trzeba obgotowywać ). Włożyć na usmażoną słoninę ( można użyć oleju zamiast słoniny )., trochę posolić, wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać obficie pieprzem ziołowym.
Przykryć i na wolnym ogniu dusić mieszając, przez ok. 5 minut (kapusta puści sok).
Posypać 2 łyżkami mąki, wymieszać i dusić dalej 3 do 5 minut.
Włożyć koncentrat lub świeże pokrojone pomidory, dusić dalej, dosolić i dodać pieprzu ziołowego do smaku.
Dodać posiekany koperek, sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka.
Najlepiej smakuje z kotletem mielonym i młodymi ziemniakami.Polecam również spróbować nietypowo, tzn. na zimno, z chlebem posmarowanym masłem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaczane piwonie
Ziemniaczki podane w formie kwiatków.
Odsłon: 148
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 285