Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, sprawdzony przepis, który uzyskałem od Teściowej Marysi. Doskonały dodatek do schabowego, mielonego itp. Moja rodzina uwielbia zasmażaną kapustę na zimno do chleba z masłem. Polecam !
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 782
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12300
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7434
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 782
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12300
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7434
Składniki
Kapustę pokroić w średnią kostkę, obgotować ( młodej nie trzeba obgotowywać ). Włożyć na usmażoną słoninę ( można użyć oleju zamiast słoniny )., trochę posolić, wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać obficie pieprzem ziołowym.
Przykryć i na wolnym ogniu dusić mieszając, przez ok. 5 minut (kapusta puści sok).
Posypać 2 łyżkami mąki, wymieszać i dusić dalej 3 do 5 minut.
Włożyć koncentrat lub świeże pokrojone pomidory, dusić dalej, dosolić i dodać pieprzu ziołowego do smaku.
Dodać posiekany koperek, sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka.
Najlepiej smakuje z kotletem mielonym i młodymi ziemniakami.Polecam również spróbować nietypowo, tzn. na zimno, z chlebem posmarowanym masłem.