Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2790
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3623
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7568
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2790
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3623
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7568
Składniki
Maliny zalać syropem w garnuszku. Delikatnie doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Przetrzeć przez sitko, aby uzyskać malinowe puree bez pestek. Z powrotem dać do garnuszka dodać jajka, żółtka oraz sok z cytryny, wszystko razem roztrzepać. Dodać masło i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Zagotować, aż krem zgęstnieje i będzie jednolitej konsystencji.
Przelać do słoika i gotowe. Można używać do różnorakich wypieków : tart, tortów, drożdżówek lub warstwowych deserów. Smakołykom nadaje lekkiej kwaśności, mojemu roczniakowi bardzo smakuje :)