Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117899
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8311
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2030
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117899
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8311
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2030
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Maliny zalać syropem w garnuszku. Delikatnie doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Przetrzeć przez sitko, aby uzyskać malinowe puree bez pestek. Z powrotem dać do garnuszka dodać jajka, żółtka oraz sok z cytryny, wszystko razem roztrzepać. Dodać masło i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Zagotować, aż krem zgęstnieje i będzie jednolitej konsystencji.
Przelać do słoika i gotowe. Można używać do różnorakich wypieków : tart, tortów, drożdżówek lub warstwowych deserów. Smakołykom nadaje lekkiej kwaśności, mojemu roczniakowi bardzo smakuje :)