Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33298
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 119
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1692
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 162
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33298
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 119
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1692
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 162
Składniki
Maliny zalać syropem w garnuszku. Delikatnie doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Przetrzeć przez sitko, aby uzyskać malinowe puree bez pestek. Z powrotem dać do garnuszka dodać jajka, żółtka oraz sok z cytryny, wszystko razem roztrzepać. Dodać masło i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Zagotować, aż krem zgęstnieje i będzie jednolitej konsystencji.
Przelać do słoika i gotowe. Można używać do różnorakich wypieków : tart, tortów, drożdżówek lub warstwowych deserów. Smakołykom nadaje lekkiej kwaśności, mojemu roczniakowi bardzo smakuje :)