Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacja kawałek chin na talerzu:)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12309
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12309
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Składniki
pierś pokroić w paski, opruszyć mąką, vegetą, podsmażyć aż zmięknie, na oleju, odstawić
paprykę pokroić w spore kawałki ( kwadrwty) podsmażyć na oleju, ma być półtwarda.
pieczarki pokroić w paski usmażyć z 1 cebulą( pokroić w kostkę) Połączyć z piersiemi i papryką odstawić
drugą cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić, zrobić zasmażkę dodając zeszkloną cebulę do 2 łyżek mąki podsmażonej na margarynie, wszystko podlać bulionem
Zasmażkę dodać do pozostałych produktów, następnie dodać koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet i cukier oraz sól i pieprz do smakiu, tak aby miał on smak słodko- kwaśny.
Podawać z ryżem