Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie kuchni angielskiej,podane z pieczenią i aromatycznym sosem tworzy zestaw idealny.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16869
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 653
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4045
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 506
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16869
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 653
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4045
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 506
Składniki
Mąkę i sól przesiać do dużej miski,wbić jajka i ubić ręcznym mikserem ,aż otrzymamy jednolitą masę bez grudek.Stopniowo dolewać mleko,ubijając aż powstanie płynne ciasto.Przelać do dzbanka,wstawić do lodówki na około 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni .Wlać po łyżeczce ileju w każde z 12 wgłębień formy na muffiny,wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika.Zachowując ostrożność[forma i olej są bardzo gorące] napełnić każde wgłębienie płynnym ciastem do połowy wysokości.Wstawić z powrotem do piekarnika i piec 20-25 minut,aż puddingi dobrze wyrosną i nabiorą ciemnozłotego koloru.