Do góry

Dodatki Przepis na:

Yorkshire puddings.

Yorkshire puddings.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 83

Dodano:

Odsłon: 198

Tradycyjne danie kuchni angielskiej,podane z pieczenią i aromatycznym sosem tworzy zestaw idealny.

Składniki

  • 150gr.mąki pszennej,4 duże jajka,200ml.mleka,pół łyżeczki soli,olej.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę i sól przesiać do dużej miski,wbić jajka i ubić ręcznym mikserem ,aż otrzymamy jednolitą masę bez grudek.Stopniowo dolewać mleko,ubijając aż powstanie płynne ciasto.Przelać do dzbanka,wstawić do lodówki na około 30 minut.

  2. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni .Wlać po łyżeczce ileju w każde z 12 wgłębień formy na muffiny,wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika.Zachowując ostrożność[forma i olej są bardzo gorące] napełnić każde wgłębienie płynnym ciastem do połowy wysokości.Wstawić z powrotem do piekarnika i piec 20-25 minut,aż puddingi dobrze wyrosną i nabiorą ciemnozłotego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń