Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie kuchni angielskiej,podane z pieczenią i aromatycznym sosem tworzy zestaw idealny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 951
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 951
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Składniki
Mąkę i sól przesiać do dużej miski,wbić jajka i ubić ręcznym mikserem ,aż otrzymamy jednolitą masę bez grudek.Stopniowo dolewać mleko,ubijając aż powstanie płynne ciasto.Przelać do dzbanka,wstawić do lodówki na około 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni .Wlać po łyżeczce ileju w każde z 12 wgłębień formy na muffiny,wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika.Zachowując ostrożność[forma i olej są bardzo gorące] napełnić każde wgłębienie płynnym ciastem do połowy wysokości.Wstawić z powrotem do piekarnika i piec 20-25 minut,aż puddingi dobrze wyrosną i nabiorą ciemnozłotego koloru.