Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to genialny pomysł na szybką, pożywną i smaczną przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Wam zaledwie kwadrans. Możecie podać je na kolację lub zaserwować na imprezie. Zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1151
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 406
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3320
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 856
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1151
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 406
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3320
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 856
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Przetnij go na pół wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie każdy z otrzymanych prostokątów przedziel na 3 równe części. Tak otrzymasz 6 prostokątów równej wielkości.
Na każdym prostokącie rozsmaruj keczup, następnie ułóż po jednym plasterku żółtego sera.
Parówki rozłóż na dłuższych bokach ciasta i zwiń je w rulon.
Zwinięte parówki ułóż na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia zachowując małe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozbełtaj widelcem.
Rozkłóconym jajkiem posmaruj parówki w cieście. Na koniec oprósz je nasionami sezamu.
Parówki w cieście francuskim piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 20 minut (do zarumienienia).