Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny choć czasochłonny ale warto spróbować Oprócz podanych składników potrzebujemy biszkopt z 6 jaj
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1317
Składniki
MASA: 6 żółtek zmiksować z 1/2 szklanki cukru , z cukrem waniliowym i 2 szklankami mleka, następnie zagotować. 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1 szklance mleka i wlać do gotującej się wcześniej masy. Budyń który otrzymamy wystudzić a następnie zmiksować z 2 kostkami masła Otrzymaną masę podzielić na 2 części: 1część dodać:10 dkg wiórek kokosowych,10 dkg rodzynek, migdały wiórki, ananas z puszki pokrojony w kostkę 2częśćdodać: 2 łyżki kakao,1/2czekolady mlecznej,1/2 gorzkiej Biszkopt z 6 jaj przekroić na pół skropić sokiem z ananasa Przekładać kolejno: BISZKOPT+MASA CIEMNA+BISZKOPT+MASA BIAłA Wierzch posypać startą na tarce czekoladą na koniec schłodzić