Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny choć czasochłonny ale warto spróbować Oprócz podanych składników potrzebujemy biszkopt z 6 jaj
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1175
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1175
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
MASA: 6 żółtek zmiksować z 1/2 szklanki cukru , z cukrem waniliowym i 2 szklankami mleka, następnie zagotować. 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1 szklance mleka i wlać do gotującej się wcześniej masy. Budyń który otrzymamy wystudzić a następnie zmiksować z 2 kostkami masła Otrzymaną masę podzielić na 2 części: 1część dodać:10 dkg wiórek kokosowych,10 dkg rodzynek, migdały wiórki, ananas z puszki pokrojony w kostkę 2częśćdodać: 2 łyżki kakao,1/2czekolady mlecznej,1/2 gorzkiej Biszkopt z 6 jaj przekroić na pół skropić sokiem z ananasa Przekładać kolejno: BISZKOPT+MASA CIEMNA+BISZKOPT+MASA BIAłA Wierzch posypać startą na tarce czekoladą na koniec schłodzić