Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z serduszkiem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Składniki
Mąkę wymieszaj z łyżeczką proszku, żelatyną, cukrem. Dodaj żółtka, olej, wodę. Białka ubij z resztą proszku. Połącz . Upiecz 2 babeczki. Rozgnieć je widelcem, dodaj łyżkę surowego ciasta, łyżeczkę wody, czerwony barwnik. Z tej masy zrób serduszka. 2. Do 12 papilotek włóż trochę surowego ciasta, podpiecz. Włóż serduszko. Nakryj ciastem.
Z mleka i kremu tortowego przygotuj krem. Dodaj czerwony barwnik. Kiedy babeczki wystygną, udekoruj je kremem oraz czekoladkami.
czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie