Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z serduszkiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Mąkę wymieszaj z łyżeczką proszku, żelatyną, cukrem. Dodaj żółtka, olej, wodę. Białka ubij z resztą proszku. Połącz . Upiecz 2 babeczki. Rozgnieć je widelcem, dodaj łyżkę surowego ciasta, łyżeczkę wody, czerwony barwnik. Z tej masy zrób serduszka. 2. Do 12 papilotek włóż trochę surowego ciasta, podpiecz. Włóż serduszko. Nakryj ciastem.
Z mleka i kremu tortowego przygotuj krem. Dodaj czerwony barwnik. Kiedy babeczki wystygną, udekoruj je kremem oraz czekoladkami.
czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie