Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amarula, jak czytamy na etykietce tego przepysznego trunku, to likier produkowany z owocow amarula, rosnacych i dojrzewajacych na terenie Afryki. Ciasto upieczone z jego dodatkiem ma piekny zlocisto - brazowy kolor i smakuje wysmienicie.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 312
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25669
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 312
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25669
Składniki
Margaryne, cukier, cukier waniliowy, olej, likier + 2 lyzki wody gotowac przez 10 minut. Wystudzona mase wymieszac z zoltkami, a nastepnie z maka, proszkiem do pieczenia i piana ubita z bialek. Wylac do nasmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta formy. Piec 60 minut w 190C. Upieczona babke polac lukrem i posypac skorka pomaranczowa.