Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amarula, jak czytamy na etykietce tego przepysznego trunku, to likier produkowany z owocow amarula, rosnacych i dojrzewajacych na terenie Afryki. Ciasto upieczone z jego dodatkiem ma piekny zlocisto - brazowy kolor i smakuje wysmienicie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Składniki
Margaryne, cukier, cukier waniliowy, olej, likier + 2 lyzki wody gotowac przez 10 minut. Wystudzona mase wymieszac z zoltkami, a nastepnie z maka, proszkiem do pieczenia i piana ubita z bialek. Wylac do nasmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta formy. Piec 60 minut w 190C. Upieczona babke polac lukrem i posypac skorka pomaranczowa.