Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amarula, jak czytamy na etykietce tego przepysznego trunku, to likier produkowany z owocow amarula, rosnacych i dojrzewajacych na terenie Afryki. Ciasto upieczone z jego dodatkiem ma piekny zlocisto - brazowy kolor i smakuje wysmienicie.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 55
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 24
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 17
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 18
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 55
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 24
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 17
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 18
Składniki
Margaryne, cukier, cukier waniliowy, olej, likier + 2 lyzki wody gotowac przez 10 minut. Wystudzona mase wymieszac z zoltkami, a nastepnie z maka, proszkiem do pieczenia i piana ubita z bialek. Wylac do nasmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta formy. Piec 60 minut w 190C. Upieczona babke polac lukrem i posypac skorka pomaranczowa.