Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka marmurkowa"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15165
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1848
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15165
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1848
Składniki
Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do ucieranego masła kolejno dodaj żółtka, sok i skórkę z cytryny.
Wprost do ucieranej masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dolej mleko. Utrzyj. Białka ubij, połącz z ciastem. Rozdziel je. Jedną połowę ciasta wymieszaj z kakao, a drugą z kisielem cytrynowym.
Formę natłuść. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej na przemian obydwa ciasta. Piecz 50 minut w 170 st. Babkę posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina