Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka marmurkowa"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 368
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3803
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 368
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3803
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do ucieranego masła kolejno dodaj żółtka, sok i skórkę z cytryny.
Wprost do ucieranej masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dolej mleko. Utrzyj. Białka ubij, połącz z ciastem. Rozdziel je. Jedną połowę ciasta wymieszaj z kakao, a drugą z kisielem cytrynowym.
Formę natłuść. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej na przemian obydwa ciasta. Piecz 50 minut w 170 st. Babkę posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina