Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto trzecia odsłona babki piaskowej na moim blogu. To ciasto, które kocha moja córka. Więc dobra mama wyjścia nie ma. Babka tak naprawdę sama się robi, nie ma z nią większej pracy. Dodatkową zaletą jest fakt, że dzięki swej prostocie zawsze się udaje. Wyśmienicie nadaje się do kawki, ale i jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły. Gorąco polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1651
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1651
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Składniki
Do jednej miski wkładamy wszystkie potrzebne składniki i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę przekładamy do keksówki (moja o wymiarach 25,5x12x8) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Tak przygotowaną babkę po przestygnięciu można polać polewą czekoladową, jednak tym razem z tego zabiegu zrezygnowałam.