Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto trzecia odsłona babki piaskowej na moim blogu. To ciasto, które kocha moja córka. Więc dobra mama wyjścia nie ma. Babka tak naprawdę sama się robi, nie ma z nią większej pracy. Dodatkową zaletą jest fakt, że dzięki swej prostocie zawsze się udaje. Wyśmienicie nadaje się do kawki, ale i jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły. Gorąco polecam.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20532
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20532
Składniki
Do jednej miski wkładamy wszystkie potrzebne składniki i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę przekładamy do keksówki (moja o wymiarach 25,5x12x8) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Tak przygotowaną babkę po przestygnięciu można polać polewą czekoladową, jednak tym razem z tego zabiegu zrezygnowałam.