Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto trzecia odsłona babki piaskowej na moim blogu. To ciasto, które kocha moja córka. Więc dobra mama wyjścia nie ma. Babka tak naprawdę sama się robi, nie ma z nią większej pracy. Dodatkową zaletą jest fakt, że dzięki swej prostocie zawsze się udaje. Wyśmienicie nadaje się do kawki, ale i jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły. Gorąco polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3695
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2009
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5392
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5461
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3695
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2009
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5392
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5461
Składniki
Do jednej miski wkładamy wszystkie potrzebne składniki i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę przekładamy do keksówki (moja o wymiarach 25,5x12x8) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Tak przygotowaną babkę po przestygnięciu można polać polewą czekoladową, jednak tym razem z tego zabiegu zrezygnowałam.