Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto trzecia odsłona babki piaskowej na moim blogu. To ciasto, które kocha moja córka. Więc dobra mama wyjścia nie ma. Babka tak naprawdę sama się robi, nie ma z nią większej pracy. Dodatkową zaletą jest fakt, że dzięki swej prostocie zawsze się udaje. Wyśmienicie nadaje się do kawki, ale i jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły. Gorąco polecam.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8145
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2777
Polecam.
Odsłon: 1371
Polecam.
Odsłon: 409
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8145
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2777
Polecam.
Odsłon: 1371
Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Do jednej miski wkładamy wszystkie potrzebne składniki i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę przekładamy do keksówki (moja o wymiarach 25,5x12x8) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Tak przygotowaną babkę po przestygnięciu można polać polewą czekoladową, jednak tym razem z tego zabiegu zrezygnowałam.