Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto trzecia odsłona babki piaskowej na moim blogu. To ciasto, które kocha moja córka. Więc dobra mama wyjścia nie ma. Babka tak naprawdę sama się robi, nie ma z nią większej pracy. Dodatkową zaletą jest fakt, że dzięki swej prostocie zawsze się udaje. Wyśmienicie nadaje się do kawki, ale i jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły. Gorąco polecam.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 909
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 294
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 909
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 294
Składniki
Do jednej miski wkładamy wszystkie potrzebne składniki i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę przekładamy do keksówki (moja o wymiarach 25,5x12x8) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Tak przygotowaną babkę po przestygnięciu można polać polewą czekoladową, jednak tym razem z tego zabiegu zrezygnowałam.