Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakaliowy bananowiec"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 167
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 167
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Banany obieram, rozgniatam widelcem z odrobiną mleka. Masę z bananów wlewam do miski, dodaję do niej wszystkie mokre : jajko, rozpuszczone masło i olejek waniliowy.
W drugiej misce mieszam sypkie : mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę, orzechy, cynamon, kakao, cappuccino, rodzynki, skórkę startą z pomarańczy.
Następnie zawartość obu misek łączę ze sobą, mieszając łyżką. Ciasto przekładam do formy keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam na 60 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Sprawdzam patyczkiem, czy się upiekło.
Zimne ciasto dekoruję polewą np. z tabliczki stopionej czekolady gorzkiej, 50 ml mleka, 2 łyżek miodu, 4 łyżek masła, 50 ml rumu. Dekoruję orzechową posypką i karmelizowanymi pomarańczami.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej porcji: około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 203 kcal Białko 5 g,Tłuszcz 41 g, Węglowodany 169 gŹródło: Rewia