Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie do przyrządzenia, nie trzeba wielu składników
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 206
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16253
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 225
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 206
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16253
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 225
Składniki
białka ubijamy ze szczyptą soli(naprawdę szczypta bo chodzi tylko o lepsze ubicie, zbyt duża ilość może popsóć smak i konsystencje masy) bardzo długo aż nie powstanie nam puszysta piana, która nie wypada z miseczki po odwróceniu dnem do góry, następnie dodajemy stopniowo cukier ciąglę ubijając mikserem masę. Po dodaniu całego cukru ubijamy tak długo aż nie powstanie nam dość gęsta masa bez widocznych kryształków cukru. Oczywiście jeśli chcemy przygotować mniejszą ilość to odpowiednio dobieramy proporcje czyli: 1 białko przypada na 50 g cukru Po przygotowaniu masy wyciskamy są za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka (z dziurką wyciętą na końcu) na wyłażoną pergaminem i wysmarowaną tłuszczem blachę (lepiej będzie się odklejać bezy dzięki natłuszczeniu). Beziki pieczemy w termoobiegu w temperaturze 110st. C około 2,5 godziny, z tym,że po około pół godziny zmniejszamy temperaturę do około 90st. C Beziki wychodzą z tego przepisu chrupiące i bez leistej masy w środku. Życzę smacznego!!!