Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie do przyrządzenia, nie trzeba wielu składników
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2081
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4074
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2081
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4074
Składniki
białka ubijamy ze szczyptą soli(naprawdę szczypta bo chodzi tylko o lepsze ubicie, zbyt duża ilość może popsóć smak i konsystencje masy) bardzo długo aż nie powstanie nam puszysta piana, która nie wypada z miseczki po odwróceniu dnem do góry, następnie dodajemy stopniowo cukier ciąglę ubijając mikserem masę. Po dodaniu całego cukru ubijamy tak długo aż nie powstanie nam dość gęsta masa bez widocznych kryształków cukru. Oczywiście jeśli chcemy przygotować mniejszą ilość to odpowiednio dobieramy proporcje czyli: 1 białko przypada na 50 g cukru Po przygotowaniu masy wyciskamy są za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka (z dziurką wyciętą na końcu) na wyłażoną pergaminem i wysmarowaną tłuszczem blachę (lepiej będzie się odklejać bezy dzięki natłuszczeniu). Beziki pieczemy w termoobiegu w temperaturze 110st. C około 2,5 godziny, z tym,że po około pół godziny zmniejszamy temperaturę do około 90st. C Beziki wychodzą z tego przepisu chrupiące i bez leistej masy w środku. Życzę smacznego!!!