Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12334
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 825
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12334
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 825
Składniki
Ubić białka na piane,a gdy będzie sztywna stopniowo dodawać cukier puder,czekoladę,cukier waniliowy i cynamon,delikatnie wymieszać.Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać maka.Łyżeczką nakładać małe porcje ciasta zachowując spore odstępy.Piec 18 min. w temp.160C.Gotowe bezy ostudzić i delikatnie(są bardzo kruche) ułożyć na talerzu.