Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z agrestem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2070
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2070
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz łyżką octu. Połącz z białkami oraz mąką.
Ciasto wlej do formy o wymiarach 40 x 12 cm. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je poprzecznie na dwa blaty.
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę wymieszaj ze zmiksowanym agrestem. Do formy włóż jeden blat ciasta, pokryj masą, nakryj drugim. Posyp cukrem pudrem, udekoruj.
Porcje 10. 60 min . Cena 1,30 zł. Kalorie 260.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Bella Relaks