Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z agrestem"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 984
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4056
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 984
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4056
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz łyżką octu. Połącz z białkami oraz mąką.
Ciasto wlej do formy o wymiarach 40 x 12 cm. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je poprzecznie na dwa blaty.
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę wymieszaj ze zmiksowanym agrestem. Do formy włóż jeden blat ciasta, pokryj masą, nakryj drugim. Posyp cukrem pudrem, udekoruj.
Porcje 10. 60 min . Cena 1,30 zł. Kalorie 260.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Bella Relaks