Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z agrestem"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 124
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz łyżką octu. Połącz z białkami oraz mąką.
Ciasto wlej do formy o wymiarach 40 x 12 cm. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je poprzecznie na dwa blaty.
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę wymieszaj ze zmiksowanym agrestem. Do formy włóż jeden blat ciasta, pokryj masą, nakryj drugim. Posyp cukrem pudrem, udekoruj.
Porcje 10. 60 min . Cena 1,30 zł. Kalorie 260.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Bella Relaks