Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla łasuchów
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414631
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414631
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Oddzielamy bialka od żółtek.Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo żółtka cukier mąkę i proszek.Pieczemy w tortownicy 30 min.160st.Po ostygnięciu przekrajamy na pół.Pół filiżanki ciepłej wody troszkę soku z cytryny i troszkę cukru namaczmy pierwszy biszkopt.
Wiśnie ugotowac wcześniej na soku z wiśni,wyjąc.Do tego soku (1/2litra)dodac galaretkę.Ostudzic.Ostudzone wiśnie wyłożyc na biszkopt zalac tężejącą galaretką.ubic bitą śmietanę dodac usztywniacz.Czesc śmietany wyłożyc na wiśnie przykryc drugim biszkoptem,namoczyc sokiem posmarowac resztą śmietany.Udekorowac tartą czekoladą.Włożyc na kilka godz. do lodówki.