Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla łasuchów
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17074
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1830
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17074
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1830
Składniki
Oddzielamy bialka od żółtek.Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo żółtka cukier mąkę i proszek.Pieczemy w tortownicy 30 min.160st.Po ostygnięciu przekrajamy na pół.Pół filiżanki ciepłej wody troszkę soku z cytryny i troszkę cukru namaczmy pierwszy biszkopt.
Wiśnie ugotowac wcześniej na soku z wiśni,wyjąc.Do tego soku (1/2litra)dodac galaretkę.Ostudzic.Ostudzone wiśnie wyłożyc na biszkopt zalac tężejącą galaretką.ubic bitą śmietanę dodac usztywniacz.Czesc śmietany wyłożyc na wiśnie przykryc drugim biszkoptem,namoczyc sokiem posmarowac resztą śmietany.Udekorowac tartą czekoladą.Włożyc na kilka godz. do lodówki.