Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bostońskie ciasto z masą"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 991
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 61
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 179
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 991
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 61
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 179
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj sól, cukier i posiekane masło. Zagnieć. Ciasto owiń w folię, schłodź. Wylep formę na tartę, nakłuj widelcem. Piecz 25 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: do miski wbij jajka, ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, cukier puder, sól i nasiona z laski wanilii, połącz. Mleko z jogurtem zagotuj, wlej do masy jajecznej. Ubijaj na parze 20-25 minut. Na parze stop czekoladę ze śmietaną. Dodaj do kremu, wymieszaj. Wylej na ciasto. Chłodź 2-3 godziny.
Wierzch posmaruj śmietaną, posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie