Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bostońskie ciasto z masą"
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 38
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27703
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 29
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 19
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 25
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 38
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27703
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 29
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 19
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 25
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj sól, cukier i posiekane masło. Zagnieć. Ciasto owiń w folię, schłodź. Wylep formę na tartę, nakłuj widelcem. Piecz 25 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: do miski wbij jajka, ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, cukier puder, sól i nasiona z laski wanilii, połącz. Mleko z jogurtem zagotuj, wlej do masy jajecznej. Ubijaj na parze 20-25 minut. Na parze stop czekoladę ze śmietaną. Dodaj do kremu, wymieszaj. Wylej na ciasto. Chłodź 2-3 godziny.
Wierzch posmaruj śmietaną, posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie