Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bostońskie ciasto z masą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj sól, cukier i posiekane masło. Zagnieć. Ciasto owiń w folię, schłodź. Wylep formę na tartę, nakłuj widelcem. Piecz 25 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: do miski wbij jajka, ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, cukier puder, sól i nasiona z laski wanilii, połącz. Mleko z jogurtem zagotuj, wlej do masy jajecznej. Ubijaj na parze 20-25 minut. Na parze stop czekoladę ze śmietaną. Dodaj do kremu, wymieszaj. Wylej na ciasto. Chłodź 2-3 godziny.
Wierzch posmaruj śmietaną, posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie