Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bostońskie ciasto z masą"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 731
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5378
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17586
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 731
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5378
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17586
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj sól, cukier i posiekane masło. Zagnieć. Ciasto owiń w folię, schłodź. Wylep formę na tartę, nakłuj widelcem. Piecz 25 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: do miski wbij jajka, ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, cukier puder, sól i nasiona z laski wanilii, połącz. Mleko z jogurtem zagotuj, wlej do masy jajecznej. Ubijaj na parze 20-25 minut. Na parze stop czekoladę ze śmietaną. Dodaj do kremu, wymieszaj. Wylej na ciasto. Chłodź 2-3 godziny.
Wierzch posmaruj śmietaną, posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie