Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bostońskie ciasto z masą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 342
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 342
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj sól, cukier i posiekane masło. Zagnieć. Ciasto owiń w folię, schłodź. Wylep formę na tartę, nakłuj widelcem. Piecz 25 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: do miski wbij jajka, ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, cukier puder, sól i nasiona z laski wanilii, połącz. Mleko z jogurtem zagotuj, wlej do masy jajecznej. Ubijaj na parze 20-25 minut. Na parze stop czekoladę ze śmietaną. Dodaj do kremu, wymieszaj. Wylej na ciasto. Chłodź 2-3 godziny.
Wierzch posmaruj śmietaną, posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie