Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowiec z biszkoptami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1601
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1430
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1601
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1430
Składniki
Przepis przysłała Ewa Konofalska z Grójca .
Ciasto: biszkopty posmaruj dżemem, sklej po dwa, ułóż w formie. Jajka ubij z cukrem, dodając mleko, kakao, łyżkę wody, mąkę i proszek. Margarynę stop, ostudź, połącz z ciastem. Zalej biszkopty, wyrównaj. Piecz 30 min w 180°C.
Krem: brzoskwinie pokrój. Zalewę zagotuj z cukrem. Budynie i mąkę rozrób w szklance wody. Wlej do zalewy, ugotuj budyń, ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Galaretki przygotuj według instrukcji. Ciasto posmaruj kremem. Ułóż brzoskwinie, polej tężejącą galaretką.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie