Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowiec z biszkoptami"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 19
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2289
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 155
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 165
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 19
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2289
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 155
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 165
Składniki
Przepis przysłała Ewa Konofalska z Grójca .
Ciasto: biszkopty posmaruj dżemem, sklej po dwa, ułóż w formie. Jajka ubij z cukrem, dodając mleko, kakao, łyżkę wody, mąkę i proszek. Margarynę stop, ostudź, połącz z ciastem. Zalej biszkopty, wyrównaj. Piecz 30 min w 180°C.
Krem: brzoskwinie pokrój. Zalewę zagotuj z cukrem. Budynie i mąkę rozrób w szklance wody. Wlej do zalewy, ugotuj budyń, ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Galaretki przygotuj według instrukcji. Ciasto posmaruj kremem. Ułóż brzoskwinie, polej tężejącą galaretką.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie