Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowiec z biszkoptami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10512
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424247
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10512
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424247
Składniki
Przepis przysłała Ewa Konofalska z Grójca .
Ciasto: biszkopty posmaruj dżemem, sklej po dwa, ułóż w formie. Jajka ubij z cukrem, dodając mleko, kakao, łyżkę wody, mąkę i proszek. Margarynę stop, ostudź, połącz z ciastem. Zalej biszkopty, wyrównaj. Piecz 30 min w 180°C.
Krem: brzoskwinie pokrój. Zalewę zagotuj z cukrem. Budynie i mąkę rozrób w szklance wody. Wlej do zalewy, ugotuj budyń, ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Galaretki przygotuj według instrukcji. Ciasto posmaruj kremem. Ułóż brzoskwinie, polej tężejącą galaretką.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie