Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowiec z biszkoptami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Składniki
Przepis przysłała Ewa Konofalska z Grójca .
Ciasto: biszkopty posmaruj dżemem, sklej po dwa, ułóż w formie. Jajka ubij z cukrem, dodając mleko, kakao, łyżkę wody, mąkę i proszek. Margarynę stop, ostudź, połącz z ciastem. Zalej biszkopty, wyrównaj. Piecz 30 min w 180°C.
Krem: brzoskwinie pokrój. Zalewę zagotuj z cukrem. Budynie i mąkę rozrób w szklance wody. Wlej do zalewy, ugotuj budyń, ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Galaretki przygotuj według instrukcji. Ciasto posmaruj kremem. Ułóż brzoskwinie, polej tężejącą galaretką.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie