Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowiec z biszkoptami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8662
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8662
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Ewa Konofalska z Grójca .
Ciasto: biszkopty posmaruj dżemem, sklej po dwa, ułóż w formie. Jajka ubij z cukrem, dodając mleko, kakao, łyżkę wody, mąkę i proszek. Margarynę stop, ostudź, połącz z ciastem. Zalej biszkopty, wyrównaj. Piecz 30 min w 180°C.
Krem: brzoskwinie pokrój. Zalewę zagotuj z cukrem. Budynie i mąkę rozrób w szklance wody. Wlej do zalewy, ugotuj budyń, ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Galaretki przygotuj według instrukcji. Ciasto posmaruj kremem. Ułóż brzoskwinie, polej tężejącą galaretką.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie