Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń bananowo-czekoladowy"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1217
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 102
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1030
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1217
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 102
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1030
Składniki
Z podanych składników gotujemy, według instrukcji na opakowaniu, obydwa budynie: bananowy i czekoladowy.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy połowę budyniu bananowego. Gdy zastygnie, pokrywamy go całym budyniem czekoladowym, na którym układamy krążki odsączonych z zalewy ananasów. Na ananasy wykładamy resztę jasnego budyniu.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy cukier się rozpuści, a piana jest lśniąca, dodajemy wiórki kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
Pianę wykładamy na deser. Zapiekamy 7 min w temperaturze 220oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji : 273 kcal , Białko:18 g, Tłuszcz: 6,2 g, Węglowodany: 89 gŹródło: Rewia