Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń bananowo-czekoladowy"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6098
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154787
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6098
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154787
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Z podanych składników gotujemy, według instrukcji na opakowaniu, obydwa budynie: bananowy i czekoladowy.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy połowę budyniu bananowego. Gdy zastygnie, pokrywamy go całym budyniem czekoladowym, na którym układamy krążki odsączonych z zalewy ananasów. Na ananasy wykładamy resztę jasnego budyniu.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy cukier się rozpuści, a piana jest lśniąca, dodajemy wiórki kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
Pianę wykładamy na deser. Zapiekamy 7 min w temperaturze 220oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji : 273 kcal , Białko:18 g, Tłuszcz: 6,2 g, Węglowodany: 89 gŹródło: Rewia