Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Ubijcie w garnku 3 całe jaja ze szklanką cukru następnie dodajcie mąkę i wymieszajcie. Dodajcie jabłka pokrojone w kostkę (kto ma, a kto nie ma, niech doda rodzynki ).
Blachę należy wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą i łyżką wlewać ciasto. Piec w temp. 180-200 stopni , a po upieczeniu jeszcze ciepłe krajać na kwadratowe lub prostokątne ciasteczka. Posypać cukrem pudrem.