Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkości, które polubią wszystkie łasuchy.
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 27
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 90
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 67
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 27
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 90
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 67
Składniki
Masło zmiksować na puszystą pianę. Dodać biały cukier i zmiksować. Dodać ciemny cukier i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować.
Pozostałe sypkie składniki wsypać i zmiksować. Powstanie bardzo gęste ciasto.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha laskowego. Kłaść na papier w sporej odległości od siebie ( ciasteczka zwiększają swoją objętość) i rozgniatać na placuszki.
Ciasteczka piec w temperaturze 150 - 170 stopni przez 10 - 15 minut w piekarniku z termoobiegiem.
Z tej ilości składników wychodzi około 20-30 ciasteczek.