Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne ciasteczka w czekoladzie mogą być miłą niespodzianką dla ukochanej osoby :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 76
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 677
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 76
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 677
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Zimną margarynę siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy jajko, sok i skórkę z pomarańczy oraz posiekane orzechy i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy na jakieś 6 minut do zamrażarki po czym rozwałkowujemy, wycinamy serduszka i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy kilka minut do zrumienienia (uwaga, szybko się pieką więc trzeba być czujnym) W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem, sokiem i skórką. Upieczone ciasteczka smarujemy czekolada i dekorujemy ozdobami cukierniczymi. Smacznego:)