Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne ciasteczka w czekoladzie mogą być miłą niespodzianką dla ukochanej osoby :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
Zimną margarynę siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy jajko, sok i skórkę z pomarańczy oraz posiekane orzechy i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy na jakieś 6 minut do zamrażarki po czym rozwałkowujemy, wycinamy serduszka i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy kilka minut do zrumienienia (uwaga, szybko się pieką więc trzeba być czujnym) W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem, sokiem i skórką. Upieczone ciasteczka smarujemy czekolada i dekorujemy ozdobami cukierniczymi. Smacznego:)