Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z kremem waniliowym"
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Składniki
Ciasto: ubij jajko, cukier, śmietanę, mąkę ziemniaczaną. Mąkę pszenną i amoniak posiekaj z margaryną. Zagnieć ciasto.
Cienko je rozwałkuj, wytnij serduszka. Upiecz na złoty kolor.
Krem: zmiksuj jajka ze śmietaną, mąką, cukrem waniliowym. Zagotuj mleko z cukrem i margaryną. Porcjami wlej masę jajeczną. Podgrzewaj, aż zgęstnieje.
Gorącą masą przełóż serduszka. Złóż razem po 4-5 ciasteczek. Wierzch posmaruj kremem. Posyp startą czekoladą lub mieloną kawą.
Serduszka można posmarować kremem czekoladowym. Wystarczy do podanych składników kremu wsypać 2 łyżki kakao. I udekorować np. posiekanymi suszonymi żurawinami, kandyzowanymi owocami goi, cytrusowymi lub innymi.
czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie