Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z niespodzianką. Kruche z posypką"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1477
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1668
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1477
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1668
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
ok. 60 minut • Porcja ok. 50 kcal • Koszt ok. 14 zł • Przepis na ok. 40 sztuk
Kawę rozpuść w 1 i 1/2 łyżki gorącej wody. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkiem (żółtkami) na puszysty krem. Następnie dodaj mąkę i przestudzoną kawę.
Wyrób gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i na godzinę włóż do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm. Wykrawaj okrągłe ciasteczka o średnicy około 4 cm. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Odstaw na blasze do wystudzenia (nie zdejmuj gorących ciastek z blachy, gdyż mogą się połamać).
Na połowie wystudzonych ciasteczek rozsmaruj masę krówkową HELIO o smaku advocata. Przykryj pozostałymi ciasteczkami, delikatnie dociskając.
Polewę czekoladową HELIO rozgrzej według przepisu na opakowaniu, odetnij rożek i udekoruj wierzch ciasteczek (np. w paski). Możesz też polać całe i posypać skórką pomarańczową HELIO.Źródło: Kobieta i życie