Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka francuskie z budyniem i owocami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18521
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9511
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18521
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9511
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Składniki
Ciasto pokrój na kwadraty. Zlep po dwa (jeden na drugim) i zrób w nich wgłębienia.
Posmaruj wierzch żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
Budyń waniliowy ugotuj na mleku. Dodaj 2 łyżki cukru.
Owoce umyj, obierz (oprócz winogron) i podziel na mniejsze kawałki.
Na wystudzone ciastka wyłóż po 1 łyżce budyniu i kawałku każdego owocu.
<strong>Przepis nadesłała: Hanna Borowska</strong>Źródło: Kurier TV