Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka francuskie z budyniem i owocami"
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 66
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 63
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 110
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 71
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 66
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 63
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 110
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 71
Składniki
Ciasto pokrój na kwadraty. Zlep po dwa (jeden na drugim) i zrób w nich wgłębienia.
Posmaruj wierzch żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
Budyń waniliowy ugotuj na mleku. Dodaj 2 łyżki cukru.
Owoce umyj, obierz (oprócz winogron) i podziel na mniejsze kawałki.
Na wystudzone ciastka wyłóż po 1 łyżce budyniu i kawałku każdego owocu.
<strong>Przepis nadesłała: Hanna Borowska</strong>Źródło: Kurier TV