Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka francuskie z budyniem i owocami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12339
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13176
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12339
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13176
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5425
Składniki
Ciasto pokrój na kwadraty. Zlep po dwa (jeden na drugim) i zrób w nich wgłębienia.
Posmaruj wierzch żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
Budyń waniliowy ugotuj na mleku. Dodaj 2 łyżki cukru.
Owoce umyj, obierz (oprócz winogron) i podziel na mniejsze kawałki.
Na wystudzone ciastka wyłóż po 1 łyżce budyniu i kawałku każdego owocu.
<strong>Przepis nadesłała: Hanna Borowska</strong>Źródło: Kurier TV