Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka francuskie z budyniem i owocami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3695
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2009
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5392
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5460
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3695
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2009
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5392
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5460
Składniki
Ciasto pokrój na kwadraty. Zlep po dwa (jeden na drugim) i zrób w nich wgłębienia.
Posmaruj wierzch żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
Budyń waniliowy ugotuj na mleku. Dodaj 2 łyżki cukru.
Owoce umyj, obierz (oprócz winogron) i podziel na mniejsze kawałki.
Na wystudzone ciastka wyłóż po 1 łyżce budyniu i kawałku każdego owocu.
<strong>Przepis nadesłała: Hanna Borowska</strong>Źródło: Kurier TV