Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka z ciasta francuskiego"
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 6
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 21
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 168
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 142
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 6
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 21
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 168
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 142
Składniki
Ciasto francuskie wałkujemy na prostokąt, który kroimy na 16 kwadratów. W połowie z nich wykrawamy szklaneczką lub kieliszkiem środki.
Krawędzie kwadratów z ciasta z pełnymi środkami smarujemy jajkiem i na każdym z nich kładziemy kwadraciki z wyciętym środkiem. Lekko przyciskamy, by się skleiły w miseczki.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy do przyrumienienia.
Schłodzone napełniamy połówkami truskawek. Owoce smarujemy tężejącą galaretką przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu. Przed podaniem dekorujemy każde ciasteczko odrobiną bitej śmietany i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.Źródło: Rewia