Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto bananowe z cytrynami"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Mleko, cukier i pokrojoną margarynę zagotuj. Powoli wsyp kaszę mannę, mieszając. Gotuj, aż masa zgęstnieje, często mieszając. Wsyp kakao, połącz.
Blaszkę o wymiarach 29 na 16 cm wyłóż połową masy. Ułóż całe, obrane banany, jeden obok drugiego. Przykryj resztą masy. Na wierzchu ułóż resztę pokrojonych na plasterki bananów.
Obydwie galaretki rozpuść w 3/4 litra wody. Ostudź. Gdy zaczną tężeć, polej ciasto. Wstaw do lodówki na 3-4 godz.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie