Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto bananowe z cytrynami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Składniki
Mleko, cukier i pokrojoną margarynę zagotuj. Powoli wsyp kaszę mannę, mieszając. Gotuj, aż masa zgęstnieje, często mieszając. Wsyp kakao, połącz.
Blaszkę o wymiarach 29 na 16 cm wyłóż połową masy. Ułóż całe, obrane banany, jeden obok drugiego. Przykryj resztą masy. Na wierzchu ułóż resztę pokrojonych na plasterki bananów.
Obydwie galaretki rozpuść w 3/4 litra wody. Ostudź. Gdy zaczną tężeć, polej ciasto. Wstaw do lodówki na 3-4 godz.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie