Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, pyszne ciasto z glazura rumowa - polecam na swieta bozego narodzenia ale nie tylko... ;)
Smaczna, domowa zupa pomidorowa. Smak dzieciństwa, zasmakuje dużym i małym ła...
Odsłon: 72
Najłatwiejszy sernik do wykonania. Smaczny i forma serca z galaretki sprawia,...
Odsłon: 81
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 923
Smaczna, domowa zupa pomidorowa. Smak dzieciństwa, zasmakuje dużym i małym ła...
Odsłon: 72
Najłatwiejszy sernik do wykonania. Smaczny i forma serca z galaretki sprawia,...
Odsłon: 81
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 923
Składniki
miekkie maslo i cukier puder ubic na piane, stopniowo dodawac zoltka. na koncu dodac stopiona i ostudzona czekolade.
bialka + cukier krysztal + cukier waniliowy + sol ubic na sztywna piane. make wymieszac z orzechami. ubita piane dodac do masy czekoladowej a potem wsypac mieszanke maki z orzechami powoli i wymieszac.
ciasto posmarowac gladko na blaszke wylozona papierem do pieczenia. piec w temp.200 st. przez 15-20 min (w zaleznosci od piekarnika. u mnie trwa to krocej. sprawdzic po prostu po 15 min. patyczkiem)
cukier puder + rum wymieszac na gladka mase, glazura ta smarowac jeszcze cieple ciasto. gdy glazur sie zetnie ciasto kroic w 4 x 4 cm kwadraty. smacznego :)