Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, pyszne ciasto z glazura rumowa - polecam na swieta bozego narodzenia ale nie tylko... ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
miekkie maslo i cukier puder ubic na piane, stopniowo dodawac zoltka. na koncu dodac stopiona i ostudzona czekolade.
bialka + cukier krysztal + cukier waniliowy + sol ubic na sztywna piane. make wymieszac z orzechami. ubita piane dodac do masy czekoladowej a potem wsypac mieszanke maki z orzechami powoli i wymieszac.
ciasto posmarowac gladko na blaszke wylozona papierem do pieczenia. piec w temp.200 st. przez 15-20 min (w zaleznosci od piekarnika. u mnie trwa to krocej. sprawdzic po prostu po 15 min. patyczkiem)
cukier puder + rum wymieszac na gladka mase, glazura ta smarowac jeszcze cieple ciasto. gdy glazur sie zetnie ciasto kroic w 4 x 4 cm kwadraty. smacznego :)