Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto bezowe z wiórkami kokosowymi"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 202
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22448
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 202
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22448
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, wsyp cukier, ubijaj około 10 minut. Obroty zmniejsz do minimum, wsyp mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, wlej sok z cytryny, zmiksuj. Wsyp musli, delikatnie i dokładnie wymieszaj.
Blaszkę (28 na 36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wafle (2-3 w zależności od wielkości), połam, wsyp do formy. Zalej masą bezową, wyrównaj. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40 minut.
Piekarnik wyłącz, drzwiczki uchyl, ostudź ciasto. Zimne pokrój na kawałki.Źródło: Chwila dla Ciebie