Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto biedronka"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj resztę składników. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Zimne ciasto przetnij na dwa blaty.
Kisiele ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do gorącej masy wsyp 2 galaretki, zmiksuj. Ostudź. Ubij kremówkę. Ubijając, dodawaj po łyżce zimnego kisielu, aż powstanie puszysty krem.
Rozłóż go na cieście. Z drugiego blatu wytnij małe kółeczka, ułóż je na kremie. W otwory włóż owoce. Zalej ostatnią galaretką.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie