Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto budyniowe z katarzynkami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Składniki
Porcje: 20, : 90 min, cena: 1,25 zł, kalorie: 248.
Ciasto: ubij białka z cukrem na sztywno. Miksując, wbijaj po jednym żółtku, wlej olej. Wsyp resztę składników. Wymieszaj. Piecz około 25 min w temp. 180°C. Przekrój ciasto na pół.
Krem: ugotuj budyń w szklance mleka. Ostudź. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Ucierając, dodawaj po łyżce zimnego budyniu, aż powstanie gładki krem.
Biszkopt dolny posmaruj powidłami śliwkowymi. Ułóż katarzynki. Pokryj je 2/3 porcji kremu. Połóż drugi biszkopt. Posmaruj go resztą kremu, posyp startą gorzką czekoladą. Udekoruj dowolnie.
Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, a jeszcze lepiej na całą noc, aby katarzynki zmiękły.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna </strong>Źródło: Bella Relaks